Teresa

So, you want to know about nördfeminism?

In geekfeminism on mars 10, 2010 at 1:43 e m

På utvecklingsforat Nördar i andra kroppar vi körde på Prolog i helgen utlovade jag att fixa en liten länksamling för den som vill sätta sig in ytterligare. När jag nu sitter hemma och försöker hitta bra ändar att börja nysta i inser jag att de flesta geekfeminismbloggar kan vara ganska snåriga att ta sig in i för den som är ny på det här med politik (eller inte är superhaj på engelska för den delen). Därför får vi nog göra såhär: Steg ett – en länklista. Steg två – Svenskspråkig grundkurs i geekfeminism här på Roleplaying is So Gay. Vi börjar med steg ett.

Grymma bloggen Geek Feminism har sina rötter i opens source-rörelsen, men välkomnar alla sorters nördar.

Geek Feminism Wiki samlar teori och dokumentation av den nördiga kvinnokampen. Här kan man bland annat hitta en artikel med nördfeministiska grundbegrepp och en lista med resurser för män som vill vara med i kampen.

Shakesville är inte en utalad geekblogg men rejält nördvänlig.

Racialicious, som skriver om ras och populärkultur, bevakar bland annat TV-serier och serievärlden (särskilt superhjältar).

Intersektionalen är en svensk blogg som tagit sitt namn efter begreppet intersektionalitet (som förklaras här). Handlar inte specifikt om nördkultur, vilket inte gör den mindre läsvärd.

Occasional Superheroine bevakar nördkultur, särskilt serier, med genusglasögonen på.

Har du andra bra tips? Skriv i kommentartråden!

  1. Grymt!

    Har du lust att posta dom här länkarna i en tråd i vårat eftersnackforum för Prolog?http://www.spelkult.se/forum/viewforum.php?f=79

    Vore guld om de fanns där också.

  2. […] hey – ingen missar väl Teresa Axners lysande grundkurs i geekfeminism på fina Roleplaying is so gay? Så inspirerande och folkbildande att man har svårt att sitta […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: